Снимка Булфото, архивРешено е окончателно: 18 години лишаване от свобода при

...
Снимка Булфото, архивРешено е окончателно: 18 години лишаване от свобода при
Коментари Харесай

18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева

Снимка Булфото, списък

Решено е дефинитивно: 18 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим получи акушерката Емилия Ковачева за опит за съзнателно ликвидиране на новородено дете. Това реши Върховният касационен съд, който удостовери през днешния ден решението на по-долната инстанция за виновността и размера на наказването, написа. 

Случаят е от ранните часове на 18 април 2015 година в болница " Софиямед ". Според съда Ковачева е направила опит съзнателно да умъртви малолетната Н. Д. посредством нанасяне на голям брой мощни удари с ръка в региона на главата и тялото, както и посредством задушаване с ръце в региона на врата на детето.

На бебето е породена тежка черепно-мозъчна контузия, обвързвана с фрактура на париенталната кост, обширни двустранни конузионни огнища, субарахноидна хеморагия, разпръснат тежък мозъчен оток и други контузии.

Деянието е осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод и с особена свирепост.

Емилия Ковачева е арестувана през днешния ден. Софийска градска прокуратура е подхванала дейности в осъществяване на наложеното наказване, което наказаната ще изтърпява в пандиза в Сливен.

Решението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР